Страници
Честит празник - Празнично меню за 1 ноември
Отново Честит празник!:)
Този празник е честван за пръв път в България през 1908 г., тогава е бил е един от най-тачените празници. През 1945 г. се отменя. Възстановяването му става с честването му на 1 октомври 1993 г. По това време е издадена и енциклопедия "Българската възрожденска интелигенция", в която са вписани имената на хиляди български учители, духовници, художници, иконописци, чиновници, писатели, търговци, земевладелци.
С уважение и почит към всички българи, допринесли за издигане на българската духовност и на нашата нация!
На този ден менюто е празнично, няма определени храни.
Предлагам ви нашето меню за празника и на финал черпя с един разкошен десерт!
Салата - хапки:
Основно - телешки вайсбрат на тиган с манатарки и сметанов сос:
Десерт - сладкиш с бадемова паста и шоколад- трибагреник:
рецепта
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
За кой път да казвам ...страхотна си ! Невероятна си ,Кате да знаеш ! Ей ,това телешко с манатарките само да ми падне - разкошно изглежда !
ОтговорИзтриванеИ десерта и шоколада всичко чудно и вкусно !
Хубав празник ,мила ! Прегтъдка :* !
Всичко е толкова вкусно....браво ,Кате!
ОтговорИзтриванеХубава празнична вечер ти желая!
Страхотно меню, Кате! Приятен празник! :)
ОтговорИзтриванеКатенце, винаги намираш какво да спретниш ,за всеки повод ,възхищавам ти се на идеите!
ОтговорИзтриванеВсичко е много красиво и апетитно!
Силни прегръдки и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Катенце честит да е мила празника!
ОтговорИзтриванеПоздравявам те !Пак в крак с темата:)черпя се с парченце сладкиш!
Кате, честит празник! Прекрасно меню, напълно подходящо за повода!
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер!
Ех, че хубаво меню! Искам рецептата за телешки вайсбрат. С тез манатарки много ми се прияде..
ОтговорИзтриванеЩе пусна рецептата отделно, мислех да не я публикувам, но може пък да съм полезна:). Иначе нарязвам месото на филийки и съвсем леко през прозрачно домакинско фолио го начуквам. След това - сол, черен пипер и в тиган с малко олио го изпържвам от двете страни по 3 минути от всяка страна. Изваждам го и в същата мазнина запържвам манатарките, нарязани. Изваждам ги и пак в тази мазнина наливам сметана - готварска течна, докато се сгъсти. И сервирам:)
ИзтриванеМного вкусничко звучи!
ИзтриванеЧестит празник и от мен, с малко закъснение! Чудесни са новите ти идеи за ястия с цветовете на знамето, и тези пастички как хубаво си ги нарязала :-)
ОтговорИзтриванеМного хубав български празник, аз като от семейство на много празнуващи никога не пропускам да го отбележа и най - вече да разкажа на децата !
ОтговорИзтриванеМенюто ти е фантазия, а сладкиша от снощи ми се мъдри на екрана, но докато напиша два реда и хоп днес ново лакомство :)
Поздрави Бонбонче:)
Ееее,ама как ти се занимава само,направо ме убиваш,Кате!Браво,браво!Хубаво е,че не ти липсва ентусиазъм и време за всевъзможни празнични идеи!Сладкиша ме спечели!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за поздравите и комплиментите! Прегръщам ви!
ОтговорИзтриване