Страници

Яйца с доматен сос

Дата на публикуване: 03.05.2012 г.
Дата на обновяване: 05.05.2019 г.


Тази рецептата е от бабата на големия бонбон:). Мисля, че има много разновидности, защото си е популярно ястие, но ако не сте го опитвали, сега му е времето.

Яйца с доматен сос


Продукти:

3 сурови домата(настъргани или 1 консерва 400 гр настъргани или нарязани домати)
4 яйца
1-2 с.л. брашно
2 с.л. олио
сол
1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне на яйца с доматен сос:
Олиото с доматите се изсипват в тенджерка и се варят за няколко минути, да станат на сос. В случай, че се използват пресни домати може да е нужно малко повече време.

Брашното се разтваря в малко вода и се добавя към доматения сос. Прибавят се и червения пипер и солта, разбърква се и се оставя да се вари за 1-2 минути. Ако сосът е прекалено гъст, може да се разреди с малко вода.
Яйцата се счупват върху сосът, от ниско. Не се разбъркват. Добре е да се постави капак, за да се сготвят по-лесно. Може да се обърнат с лъжица или лопатка и леко да се разбъркат, ако е необходимо. Готвят се до готовност на ниска степен на котлона.
*Може да се добави сирене.

5 коментара:

  1. Candy, идвам... само да мина през магазина за хляб. Не почвайте без мен :))))))))))
    Леле както съм гладна сега, това ще ми дойде много добре ! Приятен ден мила и весело готвене!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, взимам си една филийка и сядам :)
    Страшно вкусно е!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. ооо Кате,не съм ги правила така,но ще се пробва със сигурност,еха
    хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглеждат Кате! Не съм хапвала яйца приготвени така, но непременно ще пробвам :).
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Candy, ste izpeka bial hliab i idvam. :) Tazi gledka ne se izdurja. :) I az ne sum probvala taka iaicata, no e iasno, che e kraino vreme da gi opitam i az.

    Vesel den i ako utre, i pri vas e praznik, vesel praznik susto pojelavam. ♥♡♥

    P. S. Izviniavam se za latinicata, no ot mobilnia e taka. :) ♥♡♥

    ОтговорИзтриване